Povraćaj robe:

PROCEDURA ZA POVRAT ROBE B2R Online KUPCA U ZAKONSKOM ROKU

 

Kupovina je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gde će kupac tražiti od nas da se kupljena roba vrati iz više razloga. Zakon krajnjem potrošaču to omogućava u određenom roku. Nakon utvrđivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neoštećena i ispravna i roba i ambalaža), vrši se povrat novca kupcu ili zamena uz doplatu za neki drugi artikal.

 

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima i uz račin i napisan razlog vraćanja:

1. krajnji kupac zakonski može u slučaju poručivanja putem Veb-a vratiti robu u roku od 14 dana od preuzimanja artikla, slanjem robe kurirskom službom. U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani.

2. ukoliko je greškom B2R Online fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema robe. U ovom roku kupac to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti zamenu za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Zato je najbolje za kupca da robu proverava po prijemu od kurira. Kupac nas o ovom obaveštava pozivom ili slanjem e-maila.

Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, kupac šalje:

– artikal koji vraća i garantni list (ukoliko ga je dobio);

– kopiju fiskalnog računa (da se original ne zagubi);

– razlog vraćanja napisan na papiru (predomislio se, ne odgovara, neispravno primljeno,…);

– jednostrani raskid ugovora koji je dobio uz račun i robu.

Ukoliko je pošiljka stigla oštećena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik.

U svakom trenutku pre realizacije porudžbenice, možete prekinuti saradnju sa nama, a obavestićete nas tako što ćete nam dostaviti formular za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan na sledećem linku.